13.02.2016 11:40

Herboren Cabral: "Fijn dat ik vertrouwen krijg"

Chinedu Edu (m.) wordt op de nek gesprongen door Jerson Cabral, die de 3-0 van FC Twente tegen Heracles Almelo viert. (15-01-2016)
Chinedu Edu (m.) wordt op de nek gesprongen door Jerson Cabral, die de 3-0 van FC Twente tegen Heracles Almelo viert. (15-01-2016)

Acht wedstrijden op rij speelde Jerson Cabral al voor FC Twente. De vleugelaanvaller leek op weg naar de uitgang in Enschede, maar kreeg het vertrouwen van trainer René Hake en vocht zich terug in de basisopstelling.

"Van de tribune naar de basis. Ja, voetbal is raar hè", vertelt de vleugelaanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Op een gegeven moment ging het bij de buitenwacht alleen nog maar over mijn salaris. Sorry hoor, dat ik een goed contract heb getekend, maar beoordeel mij gewoon op mijn kwaliteiten."

Na een succesvol seizoen bij Feyenoord bleef de definitieve stap voor Cabral, naar die van sterkhouder in de Eredivisie, uit. "Dan moet je iemand wel de kans geven. Ik wil niemand de schuld in de schoenen schuiven, maar het is fijn dat ik nu het vertrouwen krijg om mijzelf te bewijzen. Het gaat niet meer over randzaken. Want ik ben wel een beetje neergezet als een zeer lastige jongen."

Inmiddels staat de buitenspeler op honderd wedstrijden in de Eredivisie. Cabral mocht eerst bij FC Twente blijven omdat de ploeg simpelweg geen geld had om vervangers te halen voor vertrokken spelers, maar als de linkspoot zo blijft spelen, staat hem mogelijk zelfs contractverlenging te wachten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner