13.02.2016 10:59

De Jong hoopt snel op speeltijd in Amerika

Over niet al te lange tijd begint Los Angeles Galaxy aan het officiële seizoen in Amerika. Nigel de Jong maakt sinds kort onderdeel uit van de selectie en de Nederlandse middenvelder hoopt zo snel mogelijk te debuteren.

"Ik kijk er naar uit om te spelen. Het is alweer even geleden sinds ik voor het laatst wat minuten in de benen kreeg", geeft de ijzervreter op het middenveld toe op de clubwebsite van LA Galaxy. De club speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een paar oefenwedstrijden, waarin De Jong langzaam weer fit hoopt te worden.

"Ik zal het team nog iets beter leren kennen en wat fitter worden. Ik denk dat ik 45 minuten kan spelen, maar we zullen het zien", kijkt De Jong vooruit naar het oefenduel met San Jose Earthquakes. De international liet zijn contract bij AC Milan deze winter ontbinden, waardoor hij als transfervrije speler naar de Major League Soccer trok.

Eind februari kan De Jong zijn officiële debuut maken voor LA Galaxy, dat het in de CONCACAF Champions League, het kampioenenbal in Amerika, opneemt tegen Santos Laguna.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner