11.02.2016 07:24

Blanc tot medio 2018 bij Paris Saint-Germain

Laurent Blanc zit ook de komende twee seizoenen op de bank bij Paris Saint-Germain. De Franse kampioen maakte donderdagochtend bekend dat de succesvolle trainer zijn aflopende contract heeft verlengd tot medio 2018. Blanc (50) volgde in de zomer van 2013 Carlo Ancelotti op bij 'PSG' en pakte sindsdien met zijn ploeg bijna alle beschikbare prijzen in Frankrijk.

De oud-international, die met 'Les Bleus' in 1998 de wereldtitel pakte en twee jaar later ook Europees kampioen werd, koerst met de sterrenclub uit de Franse hoofdstad opnieuw af op de landstitel. De ploeg van Gregory van der Wiel heeft in de Ligue 1 een voorsprong van liefst 24 punten op de eerste achtervolger. Het is een kwestie van tijd totdat Parijs de vierde landstitel op rij kan vieren.

"Ik ga met veel plezier door bij deze club", zei Blanc, die eerder trainer van Girondins Bordeaux was en bondscoach van Frankrijk. In zijn actieve carrière voetbalde de verdediger voor onder meer FC Barcelona, Olympique Marseille, Internazionale en Manchester United. "Het is een eer om voor zo'n ambitieuze club als PSG te werken."

De Arabische eigenaren van 'PSG' hopen dat Blanc hun club ook in de Champions League naar succes kan leiden. De afgelopen jaren bleef de peperdure sterrenploeg uit Parijs steeds steken in de kwartfinales van het Europese bekertoernooi. Dit seizoen is Chelsea, de ploeg van Guus Hiddink, de eerste tegenstander in de knock-outfase.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner