10.02.2016 08:45

TvdW: Jurjus wederom keeper van de week

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Het eerste wat opvalt als we het Team van de Week erbij pakken is dat het voornamelijk rood-wit kleurt. Alleen De Graafschap-doelman Hidde Jurjus en Heracles Almelo-middenvelder Illias Bel Hassani zijn daarbij uitzonderingen. Jurjus is geen onbekend gezicht meer in het Team van de Week. De doelman laat wekelijks zien dat hij een enorm groot talent is. Dat is overigens niet makkelijk wanneer je doelman bent bij een degradatiekandidaat, maar zijn cijfers laten het wel zien. Ditmaal krijgt Jurjus een 7.13 voor zijn optreden tegen NEC. Inmiddels staat Jurjus voor de derde maal op het doel van het Team van de Week en deze week voor de tweede keer op rij. Afgelopen speelronde stond Jurjus nog op het doel met een cijfer van 7.63.

In de linie voor Jurjus staat PSV-rechtsback Santiago Arias. Samen met zijn club wist hij FC Utrecht met 2-0 te verslaan. De Colombiaan had met het openingsdoelpunt een belangrijk aandeel in de zege van de Eindhovenaren. Ron Vlaar is sinds zijn terugkomst in de Eredivisie ook bijna niet meer weg te denken in het Team van de Week. Dat komt mede door de goede prestaties van AZ, want naast Vlaar, die een 6.88 noteerde, zien we ook Vincent Janssen opnieuw in de spitspositie gepositioneerd staan. Ditmaal met een 7.13.

Door naar de Ajacieden. Veltman speelde een behoorlijk goede wedstrijd in De Klassieker tegen Feyenoord. De reserve-aanvoerder van de Amsterdammers noteerde daarbij het beste cijfer van afgelopen speelronde: 7.75. Voor Veltman staan Davy Klaassen, Riechedly Bazoer en Amin Younes. De laatste twee zorgden voor de prachtige doelpunten tegen de Rotterdammers. Younes met een prachtige solo, Bazoer met een zondagsschot.

Illias Bel Hassani van Heracles is ook geen onbekende in deze samenstelling. De creatieveling is sinds het vertrek van Oussama Tannane de man waar in Almelo de hoop op is gevestigd. Bij FC Twente is dat Hakim Ziyech. De oud-aanvoerder van de Tukkers verkaste in de winterstop verrassend genoeg niet naar een andere ploeg, dus zal hij zeker voor een half jaar nog schitteren in de Eredivisie. Samen met Jerson Cabral zijn zij de twee spelers van FC Twente die in het Team van de Week komen door hun goede beoordeling.

In de top van het klassement verandert er vooralsnog weinig. Andrés Guardado staat nog steeds aan kop, op gepaste afstand van Riechedly Bazoer, die de nummer twee positie inneemt. De opmars van Klaassen is noemenswaardig. Hij voegt zich op de gedeelde derde plaats, samen met Luuk de Jong en Kenneth Vermeer. Alle drie hebben ze een gemiddelde van 6,51 over het gehele seizoen.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner