09.02.2016 21:31

De Boer na verdediging-vloek: "Jeugd de kans"

Er lijkt dit jaar een kleine vloek te heersen op de verdedigers van Ajax. Eerst viel Kenny Tete al langdurig weg met een gescheurde enkelband, afgelopen week brak Jaïro Riedewald zijn enkel. Frank de Boer heeft echter genoeg verdedigers achter de hand.

De Ajax-trainer moest door het gemis van Tete al improviseren, door bijvoorbeeld Joël Veltman naar de rechterkant te schuiven en Mike van der Hoorn in het centrum te plaatsen. Toen Riedewald tegen Feyenoord ook nog eens geblesseerd uitviel, werd er een compleet nieuw centrum gecreëerd, met Nick Viergever als nieuwe man.

Omdat zowel Tete als Riedewald langdurig is uitgeschakeld, moet De Boer op zoek naar oplossingen. "We hadden acht verdedigers en nu hebben we er nog vijf over. Nu denk je dat het lastig wordt, maar misschien moet je jeugd de kans geven", stelt de eindverantwoordelijke in Amsterdam echter in het programma Peptalk.

"We hebben Leeroy Owusu, Damian van Bruggen, we hebben Django Warmerdam die het de laatste tijd vrij aardig doet", somt De Boer potentiële debutanten op. Het trio speelt al langere tijd bij Jong Ajax en wordt mogelijk richting het eerste elftal gehaald. Ricardo van Rhijn, Veltman, Van der Hoorn, Viergever en Mitchell Dijks zijn de overgebleven verdedigers bij het eerste elftal van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner