08.02.2016 21:33

De Boer: "Dokter had twijfels over Heitinga"

Ajax heeft gegokt en verloren met de komst van John Heitinga. Volgens Ajax-trainer Frank de Boer twijfelde de dokter van de Amsterdammers over de fysieke gesteldheid van de mandekker en die twijfel bleek uiteindelijk terecht.

De Boer was maandagavond aanwezig bij het programma Peptalk en daarin ging de eindverantwoordelijke van Ajax in op de situatie rondom Heitinga, die deze week aankondigde te stoppen als actief profvoetballer. "We hadden gehoopt dat Heitinga een soort Poulsen-rol kon vervullen, maar dat is niet geluk", kijkt De Boer naar de Deense middenvelder, die als veteraan binnenkwam bij Ajax en zijn waarde meteen bewees in Amsterdam.

Christian Poulsen kreeg echter aardig wat speeltijd bij Ajax, voor Heitinga was dit niet het geval. "Zijn fysieke gesteldheid is in mijn ogen niet goed genoeg voor het hoogste niveau. De dokter had er voor zijn komst zeer grote twijfels over. Heitinga had wel de laatste duels gespeeld in Duitsland, dus we hadden gehoopt dat dat goed zou draaien, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner