05.02.2016 12:16

Heitinga wil weer uitfans bij De Klassieker

Supporters van Feyenoord steunen de spelers tijdens de laatste training voor De Klassieker tegen Ajax. (07-11-2015)
Supporters van Feyenoord steunen de spelers tijdens de laatste training voor De Klassieker tegen Ajax. (07-11-2015)

Het is alweer zeven jaar geleden dat er naast het thuispubliek ook supporters van de bezoekende club aanwezig waren bij De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. John Heitinga, die onlangs het einde van zijn voetbalcarrière aankondigde, hoopt dat in de toekomst de uitsupporters ook weer welkom zijn.

"Er valt natuurlijk wat voor te zeggen dat er nu geen uitsupporters welkom zijn. Het is het mooiste als dat straks wel weer het geval is", aldus Heitinga op de clubwebsite van de Amsterdammers.

Toen er in februari 2009 rellen ontstonden bij De Klassieker, besloten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam dat de maat vol was. Voor een periode van vijf jaar mochten Ajax en Feyenoord geen uitsupporters meenemen naar de onderlinge wedstrijden. Die periode werd daarna met nog eens drie jaar verlengd.

Aanstaande zondag staan Ajax en Feyenoord weer tegenover elkaar. Zowel de Amsterdammers als de Rotterdammers verkeren de laatste tijd niet in goeden doen. Ajax verloor de koppositie aan PSV, Feyenoord haakte af in de titelstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner