03.02.2016 18:44

Heitinga: "Ik had meer van Ajax verwacht"

Uit het niets beëindigde John Heitinga zijn actieve voetbalcarrière, terwijl de mandekker hoopte op een mooie afsluiting bij Ajax. De verdediger geeft eerlijk toe dat de verwachting van de club en hemzelf niet is uitgekomen.

"Belangrijk zijn in de kleedkamer is natuurlijk leuk, maar je wil belangrijk zijn op het veld. Ik heb de afgelopen periode minder gespeeld, minder dan je lief is", stelt Heitinga, die deze week zijn afscheid aankondigde, in gesprek met de NOS. "Het is natuurlijk wel een teleurstelling. Ajax had meer van mij verwacht en ik had meer van Ajax verwacht. Maar dat zijn dingen die je achter je moet laten", blijft Heitinga realistisch.

"Je moet nu vooruit kijken. Ik ben een positieve jongen, het heeft geen zin om achterom te kijken. Ik ga nu met het volle verstand de volgende fase van mijn leven in." Heitinga heeft zijn zinnen gezet op een mogelijke trainerscarrière. Samen met Ajax gaat hij speuren naar een nieuwe baan. "Ik ga kijken wat ik leuk vind. Rondlopen op De Toekomst. Wil ik trainer worden? Kan ik trainer worden? Wat heb ik in mijn mars?"

Het afscheid ging dus niet zoals gepland, maar als puntje bij paaltje komt, is Heitinga tevreden met zijn carrière. "Absoluut. Ik kan met veel plezier terugkijken naar een mooie carrière. Ik ben gezegend dat ik vijf eindtoernooien heb mogen spelen, 87 interlands, in de drie grootste competities gespeeld en tegen de beste spitsen." Heitinga speelde sinds zijn terugkeer bij Ajax slechts vier officiële wedstrijden, waarvan één voor Jong Ajax. Bij het eerste elftal kreeg hij enkel invalbeurten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner