02.02.2016 21:18

Van Veen erkent dat Twente belangstelling had

Kevin van Veen, oud-speler van FC Oss, is aanwezig bij de wedstrijd van zijn oude club in de play-offs tegen VVV-Venlo. (11-05-2015)
Kevin van Veen, oud-speler van FC Oss, is aanwezig bij de wedstrijd van zijn oude club in de play-offs tegen VVV-Venlo. (11-05-2015)

Niet alleen SC Cambuur, maar ook FC Twente wilde zich in de winterse transferperiode versterken met Kevin van Veen. De spits, die door de Leeuwarders voor een halfjaar wordt gehuurd van Scunthorpe Unitd, vertelt dat in het Friesch Dagblad.

"FC Twente wilde me al langer, maar Cambuur kwam er snel met de club uit. Ik mocht verhuurd worden als ik dat wilde. Prima idee, want ik wil graag in de Eredivisie spelen. Cambuur trekt mij echt", aldus de man die in de tweede seizoenshelft voor doelpunten moet zorgen bij de Friese club.

Van Veen maakte een jaar geleden de overstap naar de Engelse club, maar helemaal blij was hij daar niet. Waar hij bij FC Oss als spits de doelpunten aaneen reeg, werd hij bij zijn nieuwe werkgever op andere posities gebruikt. "Wat nu telt, is Cambuur. Ik kan het als spits niet alleen, ben niet ineens de redder van de club. Maar ik ga wel proberen zoveel mogelijk te scoren om degradatie te voorkomen."

FC Twente haalde op de laatste dag van de winterse transferperiode een andere aanvaller, Oskar Zawada, naar Enschede. Eerder maakte Zakaria el Azzouzi al de tijdelijke overstap naar de Tukkers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner