02.02.2016 16:58

Van den Brom verklaart succes van AZ Alkmaar

AZ-trainer John van den Brom kan met een grote glimlach naar zijn team kijken, wanneer zijn ploeg met 4-2 leidt tegen Feyenoord. (24-01-2016)
AZ-trainer John van den Brom kan met een grote glimlach naar zijn team kijken, wanneer zijn ploeg met 4-2 leidt tegen Feyenoord. (24-01-2016)

AZ Alkmaar verkeerd in goede vorm. De ploeg van John van den Brom wist alle duels na de winterstop om te zitten in een winstpartij. Van den Brom heeft er wel een verklaring voor.

De oefenmeester verklaart het succes van zijn ploeg tijdens de persconferentie voorafgaand aan het KNVB beker-duel met HHC Hardenberg. "Tijdens het trainingskamp in Spanje hebben we de basis gelegd", legt hij uit. "Nu zie je dat de wisselvalligheid eruit is en dat de spelers erin geloven. In Spanje hebben we goed kunnen trainen. Ook hebben we veel met elkaar gesproken over de manier van voetballen. We hebben iedereen duidelijkheid kunnen verschaffen. Dat pakt heel goed uit."

AZ speelt nu één systeem en dat zorgt voor meer stabiliteit in de ploeg. "Vóór de winter hebben we de speelwijze een paar keer veranderd", zo denkt Van den Brom die ook kritisch is op zichzelf. "Als het niet goed gaat en je als trainer niet tevreden bent, ga je dat doen. Nu blijkt dat de spelers meer houvast hebben. De wisselvalligheid is eruit. Niet alleen wat de resultaten betreft. De manier waarop wij voetballen, vind ik het belangrijkst. We zetten met elkaar druk, het spel is goed, iedereen is hongerig, de spelers nemen elkaar bij de hand."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner