31.01.2016 23:24

Tannane kan Saint-Etienne niet redden

Oussama Tannane heeft zondagavond zijn debuut gemaakt voor Saint-Étienne. De van Heracles overgenomen aanvaller kon zijn Franse club in de kleine twintig minuten die hem waren gegund niet redden tegen Paris Saint-Germain: 0-2.

De koploper uit de hoofdstad, die dit seizoen waarschijnlijk eerder dan ooit het kampioenschap gaat vieren, dankte de zege zoals zo vaak aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweed scoorde na ruim een uur op aangeven Serge Aurier, de Ivoriaanse verdediger die ook nu de geblesseerde Gregory van der Wiel verving. In blessuretijd rondde hij ook nog voorbereidend werk van Ángel di Maria af.

PSG heeft na 23 wedstrijden nu 24 punten voorsprong op AS Monaco, dat zich zaterdag op bezoek bij concurrent Angers lelijk vergaloppeerde: 3-0.