31.01.2016 09:32

'Nigel de Jong trekt transfervrij naar Amerika'

Na een kleine vijfhonderd wedstrijden in Europa trekt Nigel de Jong mogelijk deze winter nog naar de Major League Soccer in Amerika. Volgens media in dat land ligt er voor de Nederlander van AC Milan een contract klaar bij Los Angeles Galaxy.

De ijzervreter op het middenveld, die na zijn eerste stappen bij Ajax speelde voor Hamburger SV, Manchester City en AC Milan, is aan het onderhandelen met de Italiaanse ploeg om zijn contract, dat nog doorloopt tot medio 2018, te ontbinden. Daarmee kan De Jong als transfervrije speler op zoek naar een nieuwe club, waardoor de transferdeadline van 1 februari niet meer geldt voor de international.

Bij LA Galaxy treft De Jong spelers als Ashley Cole, Jelle Van Damme, Giovani Dos Santos, Robbie Keane en natuurlijk Steven Gerrard. De Engelsman verdient een zeer goed salaris in Amerika, maar denkt aan stoppen in het volgende seizoen. Dit kan gevolgen hebben voor het salaris van De Jong, die niet veel gaat verdienen zolang Gerrard nog op de salarislijst staat. In Amerika bestaat er namelijk een maximum aan salariskosten die een ploeg mag betalen. Mocht Gerrard volgend seizoen stoppen en De Jong gaat door in de Major League Soccer, kan een flinke salarisverhoging zijn avontuur buiten Europa financieel nog aantrekkelijker maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner