27.01.2016 11:51

Streppel dolblij met komst van spits Ogbeche

Timothy Derijck (l.) wint het kopduel van Bartholomew Ogbeche (r.) tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - SC Cambuur. (24-01-2016).
Timothy Derijck (l.) wint het kopduel van Bartholomew Ogbeche (r.) tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - SC Cambuur. (24-01-2016).

Willem II versterkte zich woensdag in de zoektocht naar een nieuwe spits met Bartholomew Ogbeche. Trainer Jürgen Streppel is dolblij met de Nigeriaan. "In Bartholomew hebben we nu de spits die we heel graag wilden", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik heb er veel vertrouwen in dat hij voor ons belangrijk gaat zijn. Bij Cambuur heeft hij al vaak genoeg laten zien waartoe hij in staat is. Hij is een superspits voor onze begrippen", zegt Streppel. "Multifunctioneel, doelgericht en ook nog eens een voorbeeldprof."

Volgens technisch directeur Henri van der Vegt van SC Cambuur was het vertrek van Ogbeche niet tegen te houden. "We hebben er alles aangedaan hem binnenboord te houden. We hebben gesproken over betere voorwaarden, geprobeerd zijn contract te verlengen, maar dat mocht niet baten. Bartholomew had een clausule in zijn contract en schijnbaar had Willem II daar weet van."

Dat Ogbeche vertrek naar Willem II, een directe concurrent van SC Cambuur in de strijd tegen degradatie, doet volgens Van der Vegt pijn. "Voor je gevoel gaat hij nu naar een directe concurrent. Door de geluiden van de laatste weken kregen ook wij het idee dat hij naar een wat grotere club zou gaan. Maar het is zijn keuze."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner