25.01.2016 12:17

'Ajax volgt verrichtingen van huurling Kane'

Todd Kane bedankt de fans die vanuit Nijmegen naar Groningen zijn gekomen na de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC. (22-01-2016)
Todd Kane bedankt de fans die vanuit Nijmegen naar Groningen zijn gekomen na de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC. (22-01-2016)

Uit het niets lijkt er een gat te ontstaan op de rechtsbackpositie bij Ajax. Kenny Tete, eerste keuze, viel tegen Vitesse geblesseerd uit, terwijl stand-in Ricardo van Rhijn zich richt op een transfer. Chelsea-huurling Todd Kane, momenteel NEC'er, is daardoor in beeld bij Ajax.

Het is nog niet duidelijk hoe lang Tete uit de roulatie ligt. Na een sliding van Isaiah Brown leek de rechtsback verder te kunnen, maar na een kleine twintig minuten moest hij de strijd toch staken. Omdat Van Rhijn niet bij de wedstrijdselectie zat, schoof Joël Veltman naar de rechterkant en kwam Mike van der Hoorn in het veld.

Dit lijkt ook zo in de toekomst te moeten gebeuren, aangezien Van Rhijn op weg is naar de uitgang bij Ajax. De ervaren rechtspoot staat in de belangstelling van Everton en lijkt deze winter nog te verkassen. Met Kane hebben de Amsterdammers een vervanger op het oog. De Engelsman speelt momenteel voor NEC, dat hem huurt van Chelsea.

Kane maakt indruk in zijn eerste jaar op het hoogste niveau in Nederland en dat is Ajax niet ontgaan. Volgens De Gelderlander is de koploper samen met PSV en Feyenoord gecharmeerd van de rechtsback, die in Engeland nog een contract tot medio 2018 heeft. Overigens werd eerder deze maand Leeroy Owusu nog genoemd als opvolger van Van Rhijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner