22.01.2016 14:30

Lahm durft te stoppen als het moment daar is

Philipp Lahm heeft er geen problemen mee om binnen een paar jaar te stoppen. De clubman van Bayern München is nu nog belangrijk voor zijn ploeg, maar als dat binnenkort niet meer zo is, trekt de Duitser zijn conclusies.

"Mijn contract met Bayern loopt nog tot de zomer van 2018, maar ik ben er natuurlijk niet jonger op geworden", stelt de 32-jarige verdediger annex controlerende middenvelder in gesprek met Bild. Lahm komt uit de jeugdopleiding van Bayern München, waar hij in 2000 al om het kampioenschap speelde met de B-junioren

Behoudens één uitleenbeurt van twee jaar speelt Lahm al zijn hele leven voor Bayern München. Afscheid nemen van de club lukt dan ook niet, maar de back beseft heel goed dat het einde van zijn spelerscarrière in zicht komt. "Als er iemand zou komen die op mijn positie beter speelt dan ik of als ik het idee heb dat ik niet meer kan meekomen, dan trek ik misschien eerder mijn conclusies", is de man met een contract tot medio 2018 eerlijk.

Als het besluit dan eenmaal gevallen is, blijft Lahm sowieso actief in de voetballerij. Uiteraard gebeurt dat bij Bayern München. "Ik wil in elk geval aan deze vereniging verbonden blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner