22.01.2016 13:36

Rochet stijgt weer in de pikorde in Alkmaar

Sergio Rochet baalt als een stekker na de 0-2 van Anwar El Ghazi tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
Sergio Rochet baalt als een stekker na de 0-2 van Anwar El Ghazi tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

John van den Brom kiest voor het duel met Feyenoord opnieuw voor doelman Sergio Rochet. De Uruguayaan verving vorige week tegen Roda JC eerste doelman Gino Coutinho, die toen ziek was, maar ook na het beter worden van Coutinho wordt de goalie gepasseerd.

Dit meldde de trainer van AZ vrijdagmiddag op de persconferentie voor de wedstrijd in Alkmaar. De doelmanwisseling, die voor het resterende deel van het seizoen lijkt te zijn, heeft te maken met de keepersstijl van Coutinho en Rochet. "We hebben met de staf een keuze gemaakt. Dat hebben we uitgebreid besproken, want je wisselt een speler makkelijker dan een keeper. Het zijn twee totaal verschillende keepers", stelt Van den Brom.

"Gino is een lijnkeeper en Sergio keept verder van het doel. Wij denken dat we daar nu meer behoefte aan hebben", legt de eindverantwoordelijke bij AZ uit. Rochet begon het huidige seizoen als eerste doelman van AZ, maar na de komst van Coutinho werd hij weer de tweede keuze. In totaal staat de goalie nu op vijftien competitiewedstrijden sinds zijn komst naar Nederland in 2014.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner