21.01.2016 20:46

De Eredivisie is ook een optie voor Achenteh

Richairo Živković (r.) doet alle moeite om tijdens de competitiewedstrijd Willem II - Vitesse een lange bal te controleren op zijn borst, met Rochdi Achenteh in zijn rug. (09-08-2015)
Richairo Živković (r.) doet alle moeite om tijdens de competitiewedstrijd Willem II - Vitesse een lange bal te controleren op zijn borst, met Rochdi Achenteh in zijn rug. (09-08-2015)

Rochdi Achenteh wil zo snel mogelijk weer aan spelen toekomen en omdat dit bij Vitesse niet gaat gebeuren, heeft de linksback zijn zaakwaarnemer aan het werk gezet. Achtenteh overweegt zijn opties, waarbij ook de Eredivisie wordt genoemd.

Nadat de back eerder al aan een vertrek naar Marokko werd gelinkt, meldde het Turkse Konyaspor zich onlangs ook bij Vitesse. Ondanks het feit dat de Arnhemmers willen meewerken aan een vertrek van Achenteh, richtte Konyaspor zich al snel op een andere linksback. Voor de oud-speler van onder andere PEC Zwolle is het zaak om zo snel mogelijk weer speelminuten te maken.

"Ik wil gewoon spelen, ook met het oog op mijn plek binnen de nationale ploeg. Ik wil in de toekomst weer voor Marokko uitkomen. Die droom wil ik zo snel mogelijk een vervolg geven. Ik heb moeite met mijn rol bij Vitesse", geeft de verdediger eerlijk toe in gesprek met De Gelderlander.

Toch koestert Achenteh geen wrok richting de club, ook omdat de Eredivisionist een transfer van hem niet gaat blokkeren. "Zij gunnen mij dit als persoon, ze hebben aangegeven mee te willen werken. Zolang die juiste club er nog niet is, blijf ik ook alles geven voor Vitesse. Mijn zaakwaarnemer is met mijn toekomst bezig."

Cankut Ercan, de zaakwaarnemer van Achenteh, schermt met interesse uit Nederland. "Ja, daar zitten ook clubs uit de Eredivisie tussen. Dat is voor Rochdi ook een optie." Het is niet bekend welke clubs uit Nederland Achtenteh op het verlanglijstje hebben staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner