21.01.2016 14:30

'Standard Luik stunt met komst Víctor Valdés'

Víctor Valdés maakt zijn eerste officiële speelminuten in het shirt van Manchester United tijdens het competitieduel Manchester United - Arsenal FC. (17-05-2015)
Víctor Valdés maakt zijn eerste officiële speelminuten in het shirt van Manchester United tijdens het competitieduel Manchester United - Arsenal FC. (17-05-2015)

Niet een Europese topclub, maar Standard Luik maakt mogelijk de mooiste overgang in de huidige transferperiode bekend. De Belgen hebben een oogje laten vallen op Víctor Valdés, die niet speelt bij Manchester United.

Volgens Het Laatste Nieuws staat alleen nog een medische keuring een overgang naar de Eerste Klasse in de weg. Víctor Valdés keepte ruim tien jaar in het eerste van FC Barcelona, maar in 2014 verliet de Spaanse goalie de club transfervrij. Dit had ook te maken met een zware knieblessure waar de Spanjaard toen mee kampte. 

Víctor Valdés leek rond zijn vertrek bij de Spaanse topploeg lang op weg naar AS Monaco, maar de goalie doorstond de medische keuring in Frankrijk niet. Met Manchester United vond Víctor Valdés aan het begin van 2015 alsnog een waardige werkgever, maar de 34-jarige sluitpost beleeft een beroerde periode in Engeland. Niet alleen keept hij niet bij Manchester United, hij wordt bij alles wat maar met het eerste elftal of de beloften te maken heeft weggehouden.

Voglens Belgische bronnen gaat de deal tussen Standard Luik en Manchester United om een verhuurperiode. Het contract van Víctor Valdés loopt na dit seizoen af, waardoor hij rond de aankomende zomer weer transfervrij is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner