17.01.2016 14:10

Arsenal-verdediger spreekt vertrekwens uit

Arsenal-verdediger Mathieu Debuchy aast op een tussentijds vertrek bij de Londense ploeg. De Fransman, die in 2014 neerstreek in Londen, komt amper aan spelen toe en daar wil de Fransman verandering in brengen.

Tegenover de Franse sportkrant L’Équipe kondigt de back een vertrek aan. "Ik moet deze winter vertrekken", aldus Debuchy. Dit seizoen komt de verdediger amper in de plannen voor van Arsene Wenger. In de Premier League mocht Debuchy pas twee keer zijn opwachting maken. In de Champions League speelde hij drie wedstrijden. Voor de Fransman is het echter niet genoeg. "Ik kan niet blijven bij Arsenal", aldus de dertigjarige Fransman. Debuchy wil graag weer in aanmerking komen voor een plekje in de nationale ploeg, nadat hij voorgaande vier keren niet werd opgeroepen.

Debuchy begon zijn carriere in zijn geboorteland Frankrijk bij Lille OSC. In de winter van 2013 vertrok de Fransman naar Engeland waar hij tussen 2013 en 2014 speelde bij Newcastle United. In de zomer van 2014 verkaste de back naar Arsenal waar hij nu Héctor Bellerín voor zich moet dulden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner