15.01.2016 16:35

Dinamo Moskou en NEC eens over Van Eijden

Rens van Eijden poseert tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje voor het spelershotel. (06-01-2016)
Rens van Eijden poseert tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje voor het spelershotel. (06-01-2016)

Het is nog maar een kwestie van tijd voordat Rens van Eijden vertrekt bij NEC. Dinamo Moskou meldt vrijdagmiddag dat het de 27-jarige mandekker binnenkort ontvangt in Rusland om hem medisch te keuren. Mocht de keuring voorspoedig verlopen, tekent Van Eijden een contract voor 3,5 jaar in de Premier Liga. Inmiddels heeft ook NEC melding gemaakt van het mondelinge akkoord.

Deze maand kwam Dinamo Moskou al met een eerste bod op de verdediger, die sinds 2009 bij NEC voetbalt. De Nijmegenaren accepteerden het eerste transferbod niet, maar de Russen bleken volhardend en onderhandelen door. Nu meldt de club van onder andere Alexander Büttner, Christopher Samba, Yuriy Zhirkov en Pavel Pogrebnyak dat het een akkoord heeft bereikt met NEC en dat de medische keuring zo snel mogelijk wordt uitgevoerd.

Dinamo Moskou staat momenteel elfde in de Russische competitie en kan dus wel wat versterking gebruiken. Van Eijden komt uit de jeugdopleiding van PSV, schopte het tot het eerste elftal, maar had meer succes bij NEC. Voor zijn periode in Gelderland speelde Van Eijden ook nog kort voor Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner