13.01.2016 19:44

Oud-doelman Mondragón ligt in het ziekenhuis

Oud-doelman Faryd Mondragón is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De oudste speler ooit op een wereldkampioenschap, had een poging gedaan om zichzelf van het leven te beroven. De Colombiaan kampt met een depressie.

De 44-jarige Mondragón nog een overdosis aan medicijnen tot zich en dat werd hem bijna fataal. Inmiddels ligt de doelman in het ziekenhuis en wordt daar verder geholpen. Volgens het desbetreffende ziekenhuis is zijn situatie inmiddels stabiel.

Het is een treurige wending in het actieve leven van de oud doelman. Mondragón was bijna 25 jaar actief als profvoetballer. De doelman speelde voor twaalf verschillende ploegen. In 1999 streek Mondragón neer in Europa, waar hij een jaartje uitkwam voor Real Zaragoza. Daarna keepte hij bij FC Metz en speelde hij zes seizoenen voor Galatasaray. Via 1. FC Köln en Philadelphia Union kwam hij bij Deportivo Cali terecht, waar hij als clubspeler voor het laatst actief was.

Eén van de hoogtepunten van zijn carrière beleefde hij in 2014. Hij viel als reservedoelman in bij het duel Colombia-Japan en werd daarmee als 43-jarige de oudste speler ooit op een WK. Na het memorabele moment sloot Mondragón zijn carrière af. Daarna ging het bergafwaarts en kampte de oud doelman met een depressie. “Alleen ik kan mijn leven beoordelen. Ik heb er genoeg van om door anderen te worden beoordeeld, zonder de mogelijkheid te hebben mezelf te verdedigen”, liet hij weten op social media, waarna hij het weer verwijderde. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner