10.01.2016 16:35

Update: 'Tannane tekent maandag in Frankrijk'

Oussama Tannane kijkt naar het publiek na afloop van het competitieduel Heracles Almelo - Vitesse. (13-12-2015)
Oussama Tannane kijkt naar het publiek na afloop van het competitieduel Heracles Almelo - Vitesse. (13-12-2015)

Niet Galatasaray of Atalanta is de volgende werkgever van Oussama Tannane, AS Saint-Étienne is dicht bij een akkoord met de speler. De aanvaller van Heracles Almelo heeft de clubs voor het uitkiezen, maar gaat volgens de geruchten voor Frankrijk.

Volgens het Franse L'Équipe zijn AS Saint-Étienne en Heracles Almelo al akkoord over de transfersom, terwijl Tannane er persoonlijk ook al uit is gekomen met de huidige nummer zeven uit de Ligue 1. De Franse club haalde eerder Alexander Søderlund op vanuit Scandinavië. Aangezien de Noor ook op de flanken uit de voeten kan, mag Tannane de borst meteen natmaken in Frankrijk.

Tannane staat in het huidige seizoen op zeven doelpunten in elf competitiewedstrijden en dat heeft de aandacht van het buitenland getrokken. Het feit dat de in Marokko geboren aanvaller over een aflopend contract beschikt, maakt hem ook zeer interessant voor clubs. Heracles Almelo bereikte eerder al een akkoord met Atalanta, maar de Italianen zijn er nog niet uitgekomen met Tannane.

Update: 10-01-2016 16:35 

Oussama Tannane zal maandag zijn transfer naar AS Saint-Étienne afronden. Zowel Roland Romeyer, directeur van de Fransen, als de zaakwaarnemer van Tannane kondigen de transfer aan. 

De nummer zeven van de Franse competitie verwacht Tannane spoedig te kunnen presenteren. "We zijn bezig met de transfer, maar hij is maandag van ons", vertelt Romeyer tegen beIN Sports. 

De 21-jarige buitenspeler leek eerder op weg naar Galatasaray of Atalanta, maar de Franse subtopper lijkt het gevecht om de handtekening te winnen. John Stegeman, trainer van Heracles Almelo, liet tegenover Voetbal International al weten op zoek te gaan naar een vervanger. "We willen elke positie dubbel bezetten. Als er een speler vertrekt, komen we getalsmatig in de problemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner