06.01.2016 12:15

Litmanen: "Er is altijd wel wat bij Ajax"

Jari Litmanen brengt een bezoek aan zijn oude club Ajax, waar hij in 1995 de Champions League mee won. (19-02-2012)
Jari Litmanen brengt een bezoek aan zijn oude club Ajax, waar hij in 1995 de Champions League mee won. (19-02-2012)

Jari Litmanen maakt zich niet zoveel zorgen om de bestuurlijke onrust bij Ajax. De Fin heeft meegekregen dat onder andere Johan Cruyff is opgestapt, maar heel druk maakt hij zich daar niet om.

Het Finse voetbalicoon reageert in gesprek met Voetbal International nonchalant op de chaos. "Is er wat aan de hand dan? Er is altijd wel wat bij Ajax. Of het iets typisch Ajax, Amsterdams of Nederlands is weet ik niet maar over drie jaar is er weer iets en over zes jaar weer", aldus Litmanen. "In Finland is het in elk geval een stuk rustiger, maar wij hebben ook nooit succes. Je kunt je dus afvragen wat beter is."

Het opstappen van Cruyff ziet hij dan ook niet als een groot probleem. Hij is van mening dat aan het einde van de rit iedereen het beste voor heeft met de Amsterdamse club. "Dat Cruyff niets meer met Ajax te maken wil hebben, dat geloof je toch zelf niet? Over de onrust maak ik me in elk geval geen zorgen, het komt namelijk altijd weer goed met Ajax. Omdat iedereen bij de club wil dat Ajax top is."

Momenteel volgt Litmanen in Finland de trainerscursus. Een terugkeer bij Ajax sluit hij dan ook zeker niet uit. "Ajax is natuurlijk nog belangrijk voor me, ik heb er als speler mijn meest succesvolle tijd gehad", aldus de creatieve speler. "Soms gebeuren dingen heel snel in het voetbal. Toen Ajax in 1992 in mei de UEFA Cup won, wist ik niet dat ik een paar maanden later in Amsterdam zou voetballen. We zullen zien wat er gebeurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner