06.01.2016 09:14

'Schöne zei 'nee' tegen Russische miljoenen'

Lasse Schöne heeft laten blijken dat hij in ieder geval niet alleen voor de centen voetbalt. De Deense speler van Ajax zou afgelopen zomer namelijk een lucratief aanbod vanuit Rusland naast zich neer hebben gelegd.

De allrounder is dit seizoen geen basisspeler onder trainer Frank de Boer, maar is wel gelukkig in Nederland en bij Ajax. Volgens De Telegraaf was dat dan ook zijn voornaamste drijfveer om Dinamo Moskou verontwaardigd achter te laten. Schöne heeft namelijk een aanbod van maar liefst 2,4 miljoen euro netto per jaar afgeslagen van de Russische club.

Schöne zit nu echter meer op de bank dan hem lief is. "Ik heb heel veel moeite met mijn huidige situatie, maar de kans is groot dat ik nu gewoon blijf", aldus de 29-jarige middenvelder tegen de ochtendkrant. "Ik ben geen opgever en een wintertransfer is niet ideaal. Als ik wegga, wil ik fris aan een nieuw seizoen beginnen." Overigens sluit hij in hetzelfde interview met de krant een overgang in de winter niet uit, maar geeft hij aan dat de intentie er is om het seizoen bij Ajax af te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner