05.01.2016 11:16

AZ-aanwinst Garcia: "Mijn familie trots maken"

Levi Garcia (r.) wordt uit balans gebracht en lijkt daardoor op het trainingskamp van AZ het duel met Joris van Overeem (l.) te verliezen. Muamer Tanković kan ook niet meer ingrijpen. (04-01-2016)
Levi Garcia (r.) wordt uit balans gebracht en lijkt daardoor op het trainingskamp van AZ het duel met Joris van Overeem (l.) te verliezen. Muamer Tanković kan ook niet meer ingrijpen. (04-01-2016)

De tropische verrassing van de tweede seizoenshelft kan wel eens Levi Garcia worden. Het achttienjarige talent kwam in de wintermaanden naar AZ en staat voor zijn officiële debuut in Nederland. De speler uit Trinidad & Tobago vindt het geweldig.

"Het is geweldig. Om als een van de jongste hier bij het eerste elftal te zijn, dat vind ik echt geweldig. Alles is geweldig", zijn de duidelijk positieve woorden van Garcia, die met AZ op trainingskamp is in Spanje. "Ik kom uit Trinidad, daar is het niet normaal om zulke reizen te maken", gaat hij verder in gesprek met AZ TV.

Garcia, die prima uit de voeten kan met de Engelse taal, wordt tijdens het trainingskamp gekoppeld aan veteraan Ron Vlaar, die schitterde op het Wereldkampioenschap in 2014 en de laatste jaren in de Premier League speelde. "Ik had het niet verwacht, maar dat is fantastisch. Hij praat veel met me, deelt zijn ervaringen."

De linksbuiten mocht pas in november 2015 de overstap naar Nederland maken, aangezien hij van buiten Europa kwam en zijn transfer al officieel maakte toen hij nog geen achttien was. In korte tijd heeft Garcia echter al veel geleerd. "Het is heel verschillend met Trinidad. Er is daar veel talent, maar het spel verloopt heel erg traag. Ik heb hier hard leren werken, ook tijdens trainingen. Nederland heeft me een hard werkende speler gemaakt."

Dat Garcia graag een verrassing wordt in de Eredivisie, blijkt wel uit het feit dat de voetballer de lat ontzettend hoog legt voor zichzelf. "Mijn persoonlijke doel is om minstens elf doelpunten te scoren en om de speler te zijn waar de scouts en de media over praten. Ik wil mijn familie trots maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner