03.01.2016 16:19

Khedira: "Duitsland niet als favoriet op EK"

Sami Khedira ziet Duitsland nog niet als grote favoriet voor de eindzege van het EK in 2016. De regerend wereldkampioen is volgens de speler nog niet in grootste vorm.

Waar veel mensen Duitsland als één van de favorieten zien, ziet Khedira dat anders. "Daarrvoor waren onze prestaties in de afgelopen maanden niet goed genoeg. Ik denk dat iedereen bij ons zich daarvan bewust is", zegt Khedira tegen Welt am Sonntag. De middenvelder doelt dan vooral op de nederlagen in de duels met Ierland (0-1),  met de Verenigde Staten (1-2) en met Frankrijk (0-2). "Iedereen weet dat er nog een schepje bovenop moet, als we op het EK mee willen doen om de titel. Op het veld moeten we een weer een eenheid vormen. Als ons dat lukt, waarvan ik absoluut overtuigd ben, is het moeilijk om ons te verslaan. Dan strijden we mee om de hoofdprijs."

Duitsland zit dit jaar in de poule met Polen, Noord-Ierland en Oekraïne. Drie van de vier teams gaan door naar de knock-outfase van het Europees Kampioenschap. In maart speelt de ploeg van Joachim Löw een oefenduel met Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner