30.12.2015 16:46

Ligeon heeft spijt van verhuurperiode

Ruben Ligeon heeft spijt van het feit dat hij niet zijn handtekening heeft gezet onder een contract bij FC Utrecht, maar zijn verbintenis bij Ajax verlengde en zich vervolgens liet verhuren aan Willem II.

"Achteraf had ik drie jaar bij FC Utrecht moeten tekenen in plaats van me aan Willem II te laten verhuren", aldus Ligeon in gesprek met De Telegraaf. "Helaas heb ik me door Ajax toch laten overtuigen mijn contract daar met een jaar te verlengen. Ook omdat ik de deur niet helemaal dicht wilde gooien bij de club, waar ik als kleine jongen ben begonnen. Daarom ben ik op huurbasis naar Tilburg gegaan."

Ligeon liet zich vervolgens overtuigen door Willem II-trainer Jurgen Streppel. "Garanties kon hij niet geven, maar Streppel dacht dat ik dertig wedstrijden moest kunnen spelen. En in de voorbereiding speelde ik ook alles." Maar toen tekende Frank van der Struijk een contract bij Willem II. "Hij tekende een contract en speelde twee dagen later. Opeens had ik slecht getraind, was ik niet goed genoeg en zat ik op de bank."

Ligeon hoopt in de winterstop te vertrekken bij Willem II. "Op mijn leeftijd moet ik gewoon spelen. Ik ben die reserverol nu wel zat. Ik hoop op de medewerking van Ajax en Willem II, want ik wil naar een club in binnen- of buitenland met reële kans op speeltijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner