30.12.2015 11:28

Pellegrini: "Bezig aan een goed seizoen"

Manchester City blijft door het gelijkspel tegen Leicester City (0-0) steken op de derde plek in de Premier League. Manuel Pellegrini, manager van City, maakt zich geen zorgen: "Beslissingen vallen niet in december."

Manchester City kent een teleurstellend eind van de eerste seizoenshelft. Ook tegen de verrassende nummer twee van de ranglijst, Leicester City, wist Manchester City niet te winnen in een uitwedstrijd. Dat was voor de zesde keer op rij, maar Pellegrini denkt niet dat het cruciaal is voor de titelstrijd: "Het belangrijkste is dat we slechts drie punten achterstand hebben op Arsenal en Leicester City. Beide ploegen komen ook nog bij ons op bezoek. We zijn dus bezig aan een goed seizoen." 

Bovendien kwam Manchester City tegen The Foxes voor vierde keer in de laatste zes wedstrijden niet tot scoren. Desondanks heeft City samen met Leicester wel de meeste doelpunten gemaakt (37), waardoor de manager van The Citizens vooral verbeterpunten ziet in de verdediging: "Twintig tegendoelpunten in de eerste seizoenshelft zijn er simpelweg te veel. Beslissingen in de Premier League vallen echter niet in december. In januari of februari kunnen we misschien meer zeggen over de teams die gaan meestrijden om de titel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner