30.12.2015 10:36

Smalling over Van Gaal: "Altijd zichzelf"

Manchester United-trainer Louis van Gaal (r.) geeft een hand aan Chris Smalling (l.) na afloop van het duel in de Champions League tussen Manchester United en VfL Wolfsburg. (30-09-2015)
Manchester United-trainer Louis van Gaal (r.) geeft een hand aan Chris Smalling (l.) na afloop van het duel in de Champions League tussen Manchester United en VfL Wolfsburg. (30-09-2015)

Chris Smalling kan er met zijn verstand niet bij dat de spelers van Manchester United niet alles zouden geven onder Louis van Gaal. De Engelse media schrijven veel dat Van Gaal en zijn spelers geen goede band hebben, maar volgens de verdediger klopt daar niets van.

"Het is dom om te denken dat we alleen voor onszelf spelen. Van Gaal is vanaf dag één tot nu zichzelf gebleven. Hij verandert niet en daarom heeft hij ook veel succes gehad door de jaren heen", geeft Smalling aan in gesprek met Manchester Evening News.

De verdediger meent dat er altijd aandacht is voor zijn club. "Wat er ook gebeurt, deze club staat altijd in de spotlights. We hebben onze mouwen opgestroopt, hard gewerkt op de training en het veld. Zeker na dat verlies tegen Stoke (2-0, red.) moesten we ons hergroeperen", meent Smalling, die inmiddels al zes jaar onder contract staat bij The Red Devils.

Manchester speelde tegen Chelsea erg goed en dat had al de ommekeer kunnen zijn volgens de mandekker. "Tegen Chelsea stonden we op en lieten we zien het betere team te zijn, hoewel we niet wonnen. Aan het eind van de wedstrijd kon je zien dat er veel vermoeide spelers waren. Als je wedstrijden domineert, zoals tegen Chelsea, moet je ze winnen. Maar we zullen het positieve eruit halen om ervoor te zorgen dat we zaterdag wel aan het langste eind trekken. Hopelijk zal het spel tegen Chelsea ons een duwtje in de rug geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner