23.12.2015 13:30

Cambuur wil verlengen met topscorer Ogbeche

SC Cambuur hoopt ook aankomend seizoen te kunnen beschikken over Bartholomew Ogbeche. Het contract van de Nigeriaanse aanvaller loopt aan het einde van het seizoen af.

"We zijn heel tevreden over hem, laat dat duidelijk zijn", aldus technisch directeur Henri van der Vegt tegenover Voetbal International. "We gaan de komende periode met hem in gesprek. Bartholomew heeft aangegeven het goed naar zijn zin te hebben in Nederland, maar hij is natuurlijk voor wie er meer mogelijkheden zullen zijn. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten."

"We gaan er alles aan doen om hem in januari te behouden, maar een transfer kun je nooit uitsluiten. Een onverkoopbare speler bestaat niet", aldus Van der Vegt, die in januari op zoek moet naar een nieuwe verdediger. "Door zware blessures bij Calvin Mac-Intosch en Marlon Pereira is de spoeling achterin nu wel erg dun. In de afgelopen twee wedstrijden stond het achterin heel aardig, maar we moeten nu niet ineens onze ogen sluiten voor onze problemen achterin."

SC Cambuur gaat binnenkort ook in gesprek met Henk de Jong. Ook het contract van de trainer loopt aankomende zomer af. "Ik ga geen specifieke datum noemen, want dan gaat iedereen ons daarop vastpinnen, maar we gaan binnenkort eens rond de tafel met Henk. We hebben een zwaar 2015 beleefd met Cambuur. Tijdens dat gesprek gaan we van beide kanten eens bekijken hoe we daar tegenaan kijken en hoe we over de toekomst denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner