17.12.2015 15:27

Fledderus baalt van nederlaag: "Heel sneu"

Mark-Jan Fledderus baalt als een stekker van de nederlaag in de KNVB beker tegen PSV. De aanvoerder van Heracles Almelo zag dit als dé gelegenheid om PSV uit te schakelen in het toernooi.

Heracles Almelo stond met 2-1 voor en zag dat Remko Pasveer de rode kaart had gehad. Met tien man wist PSV zich nog terug te knokken. Door een fout van keeper Bram Castro kwam PSV op 2-2. "Bram heeft zo veel punten voor ons gepakt, maar dit is natuurlijk heel vervelend. Voor ons was dit een unieke kans om verder te komen. Dat weet Bram ook", zegt een balende Fledderus tegen NOS. Uiteindelijk scoorde Jürgen Locadia de 2-3, waardoor Heracles direct uitgeschakeld is. "Ik ben zelf 33 jaar en had nog graag een bekerfinale gespeeld. Dit was een van de laatste kansen. Het is anders als je kansloos verliest, maar dit is wel heel sneu."

Castro ging nadrukkelijk de fout in, maar Fledderus vindt dat zijn ploeg als team heeft gefaald. "We hebben het dom weggegeven. We speelden het niet goed uit. PSV kreeg meer kansen dan elf tegen elf. Daar moeten we het goed over hebben. Als je met 2-1 voor staat en met elf tegen tien speelt, mag dit niet gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner