09.12.2015 19:57

Mourinho slachtoffert Fàbregas tegen FC Porto

Cesc Fàbregas zal niet aan de aftrap verschijnen als Chelsea FC het woensdagavond op Stamford Bridge opneemt tegen FC Porto. De Spanjaard begint op de bank in de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League.

Dat José Mourinho ervoor kiest om Fàbregas buiten de basiself, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De Spaanse middenvelder deelt dit seizoen in de malaise van Chelsea en verkeert niet in goeden doen. In 21 wedstrijden was Fàbregas nog maar betrokken bij vier doelpunten (één goal, drie assists).

Fàbregas zal in het duel met de Portugezen worden vervangen door Ramires. De Braziliaan raakte eind november geblesseerd, maar is inmiddels weer fit. Pedro, die zijn draai bij Chelsea ook nog niet helemaal heeft begonnen, begint woensdagavond eveneens op de bank. Diego Costa heeft wel een basisplaats.

Chelsea en FC Porto strijden in de laatste groepswedstrijd om overwintering in de Champions League. Beide teams zijn nog niet zeker van plaatsing voor de knock-outfase. De winnaar van het duel is in ieder geval zeker van een plek bij de laatste zestien, maar veel hangt af van het resultaat bij de wedstrijd Dinamo Kiev - Maccabi Tel Aviv.

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner