08.12.2015 22:38

PSV overwintert in Champions League na winst

In een ongekend spannend duel heeft PSV zich verzekerd van een plek bij de laatste zestien in de Champions League. In eigen huis versloeg de ploeg van Phillip Cocu CSKA Moskou met 3-2. Lange tijd leek het op een 0-0 uit te draaien, maar in het laatste kwartier ontbrandde het duel in een waar gevecht.

PSV startte het treffen flitsend en drong CSKA diep terug op de eigen helft. Tot hele grote kansen leidde dat echter niet voor de Eindhovenaren, maar de thuisploeg zette hiermee wel de toon. De Russen hadden daarna de zaakjes beter op orde, maar konden aanvallend geen vuist maken. De PSV-supporters veerden voor rust een keer op nadat Luuk de Jong na een klein half uur van dichtbij hard en ongehinderd in de handen kopte van Igor Akinfeev.

Beide ploegen wilden geen onnodige fouten maken, waardoor er ook na rust geen grote kansen plaatsvonden. De beste mogelijkheid voor PSV moest komen uit een vrije trap, maar Jeffrey Bruma zag zijn poging een metertje over het doel vliegen. Aan de andere kant schoof Ahmed Musa een afgeslagen voorzet een metertje langs het doel van Jeroen Zoet. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de spanning op het veld steeds hoger.

Met nog een kwartier op de klok brak de wedstrijd ineens helemaal open. Andrés Guardado vloerde Zoran Tošić en in het strafschopgebied en daarom mocht Sergey Ignashevich een penalty nemen. De ervaren verdediger stuurde Zoet de verkeerde hoek in en schoof de bal naar de andere kant. Nog geen twee minuten was de stand alweer gelijk. Jorrit Hendrix kopte de bal na een corner voor de voeten van De Jong. De aanvoerder bleef uiterst kalm en schoof de bal langs Akinfeev.

De supporters waren nog bezig met het vieren van het eerste doelpunt toen ook de 2-1 binnenvloog. Davy Pröpper knalde van randje zestien de bal snoeihard in de verre hoek en zorgde voor de verlossing. De Russen moesten scoren om nog iets te bereiken, maar konden geen moment meer gevaarlijk worden. De overwinning daarom kwam niet meer in gevaar, waarmee PSV zich als nummer twee in de poule meldt voor de loting van de knock-out fase in de Champions League.

Door: Bastiaan Vrijhof