08.12.2015 16:16

Ajax met fitte wedstrijdselectie tegen Molde

Ajax strijdt donderdagavond voor zijn allerlaatste kans op overwintering in de Europa League. Dat doen de Amsterdammers met een nagenoeg fitte spelersgroep.

Trainer Frank de Boer zag dat de zieke Yaya Sanogo weer terugkeerde op het trainingsveld. Terwijl eerder ook Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi hun rentree maakten tijdens de oefensessies. Zodoende is alleen Daley Sinkgraven geblesseerd.

Met een fitte wedstrijdselectie moet Ajax winnen van Molde FK. Daarnaast moet het hopen op winst van Celtic FC tegen Fenerbahçe. Alleen als dat gebeurt dan gaat Ajax door naar de knock-out fase van het tweede Europese clubtoernooi. "Die kans is superklein", is De Boer realistisch tegenover Ajax TV. "Maar het moet in ieder geval niet aan ons liggen in de laatste wedstrijd."

De Boer is blij dat zijn selectie weer compleet is. Terwijl bijvoorbeeld Anwar El Ghazi geblesseerd was, stonden Amin Younes en Viktor Fischer op om de doelpunten te maken. "Dat bepaalt of je kampioen wordt of niet. Vervangers zijn in een lang seizoen verschrikkelijk belangrijk. Dat er jongens opstaan en dan niet meer uit het basiselftal verdwijnen, hoort bij een team dat kampioen wil worden. Je kan het nooit met twaalf of dertien man doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner