07.12.2015 16:42

Hendrix blikt terug: "We hebben ervan geleerd"

Davy Pröpper (l.) en Jorrit Hendrix lopen teleurgesteld richting de middencirkel. PSV komt  na twintig minuten al op een 0-2 achterstand tegen CSKA Moskou in de Champions League. (30-09-2015)
Davy Pröpper (l.) en Jorrit Hendrix lopen teleurgesteld richting de middencirkel. PSV komt na twintig minuten al op een 0-2 achterstand tegen CSKA Moskou in de Champions League. (30-09-2015)

PSV krijgt dinsdag een mooie kans om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Bij winst op CSKA Moskou is overwintering in het miljoenenbal een feit. Het vorige duel met de Russen verliep echter niet goed voor PSV.

Middenvelder Jorrit Hendrix herinnert zich het duel in Moskou nog goed. De Eindhovenaren begonnen slap aan de wedstrijd en keken na een helft spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. PSV kwam via twee goals van Maxime Lestienne terug in de wedstrijd, maar ging met lege handen naar huis.

Hendrix denkt dat de nederlaag in Moskou een goede les is geweest. "We moeten elke wedstrijd superscherp beginnen. Dat liep daar minder, we liepen heel snel achter de feiten aan. We lieten ons aftroeven. Die les ligt nu een tijdje achter ons, we hebben ervan geleerd. We weten wat er gevraagd wordt", citeert Voetbal International de middenvelder van PSV.

PSV is bij winst op CSKA Moskou zeker van een plek bij de laatste zestien, maar heeft mogelijk aan een gelijkspel ook voldoende. "We spelen elke wedstrijd om te winnen. Alleen: morgen zijn er bepaalde scenario's. Het kan verschillende kanten op. Het is een heel mooie kans voor ons om als Nederlandse ploeg te overwinteren. Iedereen heeft kunnen zien wat voor boost de steun van het publiek ons geeft in thuiswedstrijden, hopelijk hebben we dat dinsdag weer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner