07.12.2015 15:28

Cocu waakt voor onderschatting van CSKA

PSV speelt dinsdag de allesbeslissende Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. Bij winst op de Russen plaatst de club uit Eindhoven zich voor de laatste zestien van het miljoenenbal. Trainer Phillip Cocu wil niet op de zaken vooruitlopen en waakt voor onderschatting.

"De tegenstander die we treffen, daar moeten we niet te lichtzinnig over doen", citeert De Telegraaf Cocu. "Daar ga je niet zomaar van winnen. Bijna elke Russische ploeg heeft functioneel technische spelers. Het zijn ook ploegen die de bal niet hoeven te hebben om te winnen."

"We gaan de wedstrijd in zoals we die altijd ingaan dus met de insteek om te winnen", vervolgt Cocu. "Dat zelfvertrouwen moeten we uitstralen." De trainer van PSV kan hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Simon Poulsen. Omdat Santiago Arias geschorst is en Jetro Willems geblesseerd is, zal Cocu moeten puzzelen in de verdediging. Nicolas Isimat-Mirin wordt genoemd als een optie voor de rechtsbackpositie.

Als PSV dinsdag gelijkspeelt tegen CSKA Moskou, dan zijn de Eindhovenaren afhankelijk van het resultaat bij VfL Wolfsburg - Manchester United. Winnen de Duitsers, dan plaatst PSV zich bij een remise alsnog. Maar verliest het team van Cocu van CSKA Moskou, dan is het Europees avontuur voorbij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner