24.11.2015 11:32

Puyol wees aanbieding van Inter af

Carles Puyol verricht de loting van de Champions League. (27-08-2015)
Carles Puyol verricht de loting van de Champions League. (27-08-2015)

Carles Puyol had na zijn afscheid bij FC Barcelona aan de slag gekund als assistent-trainer bij Internazionale, maar de Spanjaard besloot het aanbod van Inter naast zich neer te leggen.

"Ik ontving een aanbod dat me heeft verrast, maar ik voelde me ook gevleid. Maar toen ik besloot om te stoppen als voetballer had ik tijd nodig om te ontspannen", aldus Puyol in gesprek met El Pais. Roberto Mancini had Puyol graag toegevoegd aan zijn technische staf, maar uiteindelijk werd die positie ingevuld door Sylvinho. De Braziliaan speelde tussen 2004 en 2009 samen met Puyol bij FC Barcelona.

"Ik had ook een aanbieding van FC Barcelona kunnen accepteren om als technisch directeur aan de slag te gaan, maar ik moest nog wennen aan het feit dat ik niet langer elke dag op het veld stond. Ik wilde eigenlijk net als Paolo Maldini doorgaan tot mijn 41e, maar mijn knie vond dat geen goed idee." Puyol zette in de zomer van 2014 na vijftien seizoenen in de hoofdmacht van FC Barcelona definitief een punt achter zijn carrière. De Spanjaard kwam tot bijna vierhonderd competitieduels in het shirt van FC Barcelona, daarnaast speelde hij ruim honderd wedstrijden voor FC Barcelona in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner