18.11.2015 12:25

Deschamps bedankt Engeland voor alle steun

Bondscoach Didier Deschamps is Engeland dankbaar voor alle steun. De Engelsen lieten bij de oefeninterland tussen de twee EK-gangers duidelijk merken solidair te zijn met het Franse volk.

De directe aanleiding voor de steunbetuigingen waren de bloedige aanslagen in Parijs, die afgelopen vrijdag aan 129 mensen het leven kostten. De Franse spelers werden op Wembley met een daverend applaus ontvangen, het Engelse publiek zong La Marseillaise mee en er was een minuut stilte voor de slachtoffers.

"We willen iedereen bedanken voor hun statements en hun tekenen van solidariteit. We zijn iedereen erg dankbaar. Niet alleen het publiek op Wembley. We voelden de steun van het hele land. We hebben enorm verdriet gehad en dit was goed voor ons", zegt Deschamps tegen Sky Sports.

"We voelden zeer sterke emoties. Krachtige emoties. Iedereen heeft zijn eigen manier om zijn emoties te tonen. Maar dit was zeker een moment waar het allemaal samenkwam", doelt de bondscoach op het gezamenlijk zingen van het Franse volkslied.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner