17.11.2015 22:51

Engeland wint bijzonder duel op Wembley

Een niet alledaagse oefeninterland stond dinsdagavond op Wembley op het programma. Het vriendschappelijke duel tussen Engeland en Frankrijk stond in het teken van solidariteit. De wedstrijd werd ingeleid met een prachtig eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Het moment van de avond vond voor de wedstrijd plaats. Nadat het Engelse volkslied had geklonken, werd La Marseillaise op Wembley ingezet. Niet alleen de Franse supporters, maar ook de Engelsen zongen luidkeels mee. Sport verbroedert, zo lieten het publiek in Londen andermaal zien. Na het prachtige eerbetoon werden de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs met een minuut stilte herdacht.

Er werd ook gevoetbald op Wembley. Frankrijk, met Hatem Ben Arfa, André-Pierre Gignac en Anthony Martial in de aanval, begon sterk aan de wedstrijd. Echt kansen kregen de Fransen niet, de Engelsen evenmin. Pas na een halfuur spelen viel de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd te noteren. Na een goede actie schoot Wayne Rooney rakelings over.

Dele Alli (19) opende vlak voor rust de score. Dat deed de middenvelder van Tottenham Hotspur op prachtige wijze. Vanaf een meter of vijfentwintig schoot de jonge Alli de bal in de kruising, buiten het bereik van de Franse doelman Hugo Lloris. Harry Kane kreeg even later de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Lloris keerde zijn inzet.

Rooney tekende vlak na rust voor de 2-0. Na een mooie voorzet van Raheem Sterling schoot de captain van de Engelsen de bal onder Lloris door. Het team van bondscoach Roy Hodgson nam daarna wat gas terug, wat Frankrijk een paar aardige mogelijkheden opleverde. Onder meer invaller Paul Pogba en Martial slaagden er echter niet in om een van de kansen te benutten.

Het duurt weer een aantal maanden totdat Engeland en Frankrijk hun volgende interlands spelen. In maart van het volgende jaar nemen de Engelsen het op tegen Duitsland en Nederland. Frankrijk speelt dan ook tegen Oranje en Rusland.

Door: Vincent Houttuin