17.11.2015 21:30

Duel van solidariteit op Wembley is onderweg

Op Wembley is dinsdagavond het emotioneel beladen oefenduel tussen Engeland en Frankrijk begonnen, anderhalf uur nadat de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland in Hannover werd afgelast vanwege terreurdreiging. De tweekamp in Londen tussen de twee Europese grootmachten staat in het teken van de bloedige aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs.

Onder zware beveiliging ging het 'duel van de solidariteit en verzet' rond 21.00 uur (Nederlandse tijd) van start, met vele hoogwaardigheidsbekleders op de tribunes, onder wie de Britse premier David Cameron, prins William en de Londense burgemeester Boris Johnson. Voor het begin van de wedstrijd legden onder anderen de twee bondscoaches Roy Hodgson en Didier Deschamps met prins William bloemen neer op het veld en werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit eerbetoon aan de slachtoffers. Beide teams speelden met rouwbanden.

"De focus zal wereldwijd nog meer op deze wedstrijd liggen na de afgelasting van het duel in Hannover", besefte Hodgson vlak voor het duel. "We zien deze wedstrijd tegen Frankrijk als een demonstratie van solidariteit en verzet."

In de afgelopen dagen was het Britse medeleven met de tragedie in Frankrijk al goed zichtbaar op en rond Wembley. De beroemde boog over het stadion was in de Franse kleuren verlicht en bij de ingang van het complex was het Franse motto Liberté, Egalité, Fraternité (Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap) in grote letters geprojecteerd. Aan de oproep om voor het begin van het duel uit volle borst het Franse volkslied mee te zingen, werd door het Britse thuispubliek massaal gehoor gegeven.

Deze wedstrijd is hier LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner