15.11.2015 10:17

Door na Parijs: "Voetbalwereld staat samen"

Ondanks de tragedie in Parijs heeft het Franse nationale elftal besloten om de vriendschappelijke interland tegen Engeland van aankomende dinsdag gewoon te spelen. Thuisland Engeland waardeert deze beslissing, meldt bondscoach Roy Hodgson.

"We respecteren dit besluit en zullen ons voorbereiden, zowel op het veld als daarbuiten", vertelde de eindverantwoordelijke bij Engeland op een persconferentie. "Deze wedstrijd is door omstandigheden een hele serieuze aangelegenheid geworden, maar het laat zien dat de voetbalwereld samen staat tegenover deze wreedheden."

Tijdens de oefeninterland Frankrijk - Duitsland van afgelopen vrijdag bliezen terroristen zichzelf op buiten het stadion, terwijl achteraf bleek dat de bedoeling was om een bom af te laten gaan in het stadion zelf. De interland tussen Engeland en Frankrijk vindt plaats op Engelse bodem.

"Ik weet zeker dat het Engelse teams en haar fans een belangrijke rol gaan spelen en laten zien dat ze meeleven met onze Franse vrienden. Ze zullen steun betuigen aan beide landen in deze moeilijke tijden." Het drama in Parijs eiste uiteindelijk meer dan honderd mensen het leven, terwijl er nog veel mensen in kritieke toestand verkeren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner