14.11.2015 17:20

Slovenië gokt op ervaren spits tegen Oekraïne

Waar Nederland na de dramatische EK-kwalificatiereeks geen kans meer maakt op deelname aan het eindtoernooi, hebben Oekraïne en Slovenië nog alle kansen op een ticket voor het EK 2016 in Frankrijk. Zaterdagavond om 18.00 uur treden de ploegen tegen elkaar aan in de heenwedstrijd van de play-offs.

Bij Oekraïne is de hoop gevestigd op twee steraanvallers: Evgen Konoplyanka (foto) en Andriy Yarmolenko. Konoplyanka verkaste afgelopen zomer naar het Spaanse Sevilla, waar hij de laatste weken zijn draai begint te vinden. Afgelopen weekeinde was de vleugelaanvaller de grote regisseur tijdens de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid. Dinamo Kiev-aanvoerder Yarmolenko zal aan de zijde van 
Konoplyanka te vinden zijn.

Bij Slovenië staat uiteraard Milivoje Novakovič in de basis. De spits van het Japanse Nagoya Grampus mag dan al 36 jaar oud zijn. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet belangrijk is voor zijn land. Tijdens de kwalificatiereeks nam de spits met zes treffers immers één derde van de doelpuntenproductie van Slovenië voor zijn rekening. 

 



 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner