14.11.2015 16:25

Chery gaat voor Premier League-voetbal

Tjaronn Chery vertrok afgelopen zomer van FC Groningen naar Queens Park Rangers. Deze club komt uit op het tweede niveau in Engeland. De middenvelder hoopt gauw in de Premier League te gaan spelen.

"Als ik hier goed mijn best doe, kan ik wel doorstoten", begon de 27-jarige Nederlander. "Met QPR of persoonlijk. Maar ook het Championship is een gruwelijke competitie. Mensen buiten Engeland hebben daar volgens mij vaak geen idee van. Het is echt slopend man, elke week drie duels. Ik heb nog geen kans gehad afscheid te nemen bij FC Groningen, zo vol zit het programma", vertelde hij aan Voetbal International.

"En bij iedere wedstrijd is de sfeer geweldig. De passie druipt van de tribunes. Zelf hebben we niet zo’n groot stadion, twintigduizend man, maar het is elke keer volle bak. En die mensen leven echt voor hun club. Vaak ga ik al drie uur voor de wedstrijd naar het stadion, om daar wat te eten, en dan staat er altijd al een groep fans te wachten. Ze willen met je op de foto, een handtekening. In Nederland gebeurt dat ook wel, maar niet zo extreem als hier", aldus Chery.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner