11.11.2015 15:47

Verbeek volgt Beenhakker op bij Sparta

Voetbaltrainer Pim Verbeek is woensdag toegetreden tot het bestuur van Sparta Rotterdam. De oud-coach van onder meer De Graafschap, Feyenoord, FC Groningen en Fortuna Sittard gaat de technische zaken voor zijn rekening nemen. De 59-jarige Rotterdammer neemt die rol over van Leo Beenhakker, die afgelopen zomer zijn functie neerlegde.

Voorzitter Rob Westerhof reageerde verheugd op de rentree van Verbeek bij Sparta. "Met Pim hebben we een voetbalman in huis gehaald uit een echte Sparta-familie. Vader Koos en broer Robert hebben net als Pim zelf in het eerste elftal van onze club gespeeld. Pim heeft in zijn rijke voetbalcarrière, zowel als speler, trainer en bestuurder een groot netwerk opgebouwd."

Verbeek, die als bondscoach werkte in onder meer Zuid-Korea en Australië, wil met Sparta oude tijden doen herleven. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zocht die niet meer direct op het trainingsveld. We gaan met z’n allen werken aan het grootste doel en dat is deze club terugbrengen naar de Eredivisie."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner