03.11.2015 10:45

Yaya Sanogo weer fit, maar niet wedstrijdfit

Yaya Sanogo van Ajax maakt een invalbeurt in het competitieduel met AZ. (09-08-2015)
Yaya Sanogo van Ajax maakt een invalbeurt in het competitieduel met AZ. (09-08-2015)

Ajax kan binnenkort weer beschikken over huurling Yaya Sanogo, maar de Franse aanvalsleider zal eerst wedstrijdritme op moeten doen. Dit gebeurt hoogstwaarschijnlijk bij Jong Ajax. Sanogo wist nog niet te scoren in Nederland.

Voetbal International meldt dat de liesblessure die Sanogo lang aan de kant hield, inmiddels verleden tijd is. De Fransman speelde inmiddels tien wedstrijden sinds zijn komst naar Nederland, waarvan drie in de Jupiler League bij Jong Ajax. Gescoord heeft Sanogo echter nog niet.

Hoogstwaarschijnlijk wordt dinsdag of woensdag bekend hoe fit Sanogo daadwerkelijk is. Ajax maakt op één van die dagen de wedstrijdselectie voor het Europese thuisduel met Fenerbahçe bekend. Door het ontbreken van Sanogo kreeg bijvoorbeeld Sam Hendriks vanuit Jong Ajax een kans bij de wedstrijdselectie. Arkadiusz Milik blijft de eerste spits in Amsterdam, alhoewel Frank de Boer in het verleden ook spelers als Davy Klaassen, Viktor Fischer en Anwar El Ghazi heeft opgesteld in de punt van de aanval.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner