01.11.2015 19:28

Schaken: "Eén zwaluw maakt nog geen zomer"

Ruben Schaken won zondagmiddag van zijn oud-werkgever Feyenoord met 1-0. De buitenspeler kent een moeilijke tijd bij ADO Den Haag. De overwinning was dan ook meer dan welkom, volgens Schaken.

De aanvaller speelde van 2010 tot 2015 in het shirt van Feyenoord. Na een kort avontuur bij Inter Baku kwam Schaken bij ADO Den Haag terecht. Na tien duels had de ploeg nog maar acht punten, waardoor de drie punten voor veel vrolijke gezichten heeft gezorgd. "De ontlading na afloop was groot, dit kan de ommekeer zijn. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer", zegt hij in gesprek met de NOS.

Schaken moest vertrekken bij Feyenoord, maar is niet rancuneus. "Ik vind het leuk dat zij het goed doen. Van mij mogen ze alles winnen, behalve de twee wedstrijden tegen ons", aldus de buitenspeler die betrokken was bij de 1-0. Hij ontving de bal, in buitenspelpositie, aan de rechterkant van het veld. Schaken gaf de bal voor, waarna Sven van Beek de bal in eigen goal werkte.

De trainer van Ruben Schaken is Henk Fraser en ook hij was zeer tevreden met de winstpartij. "Bij vlagen speelden we uitstekend", zegt hij tegen FOX Sports. "We kregen ruimte om te voetballen en hebben die ruimte benut. We hadden misschien zelfs nog meer doelpunten moeten maken, al heeft keeper Martin Hansen ons ook op de been gehouden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner