24.10.2015 09:41

"Ajax en Fischer missen voetbalintelligentie"

Fenerbahçes Souza (l.) bringt mit einem Tritt in die Hacken Viktor Fischer von Ajax zu Fall. (22.10.2015)
Fenerbahçes Souza (l.) bringt mit einem Tritt in die Hacken Viktor Fischer von Ajax zu Fall. (22.10.2015)

Wim Kieft heeft een kritische noot geslagen over het Nederlands voetbal. De oud-aanvaller van het Nederlands elftal haalt Ajax en PSV aan als voorbeeld in zijn column in de Telegraaf.

"Eigenlijk is Luuk de Jong te vroeg naar Borussia Mönchengladbach gegaan, maar ook weer te vroeg teruggekeerd naar Nederland. Hij treft hier gewoon te weinig weerstand in wedstrijden en op trainingen." Kieft vindt dat Bas Dost wel de juiste weg heeft bewandeld. "Je ziet dat hij de afgelopen jaren na zijn transfer van Heerenveen naar de Bundesliga is uitgedaagd, crises heeft meegemaakt, deze heeft overwonnen, maar ook weet dat hij geen moment kan verslappen omdat hij anders zijn plaats moet afstaan."

Bij Ajax ziet de blonde columnist ook een hoop fout gaan. Hij was dan ook verbaast dat Frank de Boer na afloop van het duel tegen Fenerbahçe Joël Veltman complimenten gaf. "tegen Fenerbahçe is hij spits Fernandao vlak voor tijd helemaal kwijt en verliest Ajax met 1-0. Juist om die momenten draait het in de top."

Kieft vind dat jongens als Viktor Fischer en Anwar El Ghazi te onrustig spelen. "Altijd maar hetzelfde blijven proberen, en bij Fischer met 120 kilometer per uur, werkt niet. Voor mij is dat niet leeftijdsgerelateerd, maar een kwestie van het ontbreken van voetbalintelligentie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner