22.10.2015 21:54

Verhaegh: "Een beetje geluk is hard nodig"

De Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh van FC Augsburg, de hekkensluiter van de Bundesliga, liep donderdagavond met een brede lach door de catacomben van het AZ-stadion. De zwaarbevochten overwinning in Alkmaar (0-1) zorgde voor grote opluchting bij de drievoudige international, die in de Europa League met zijn ploeg na twee duels nog puntloos was.

"Dit is heel goed voor de moraal. Want we lopen momenteel natuurlijk nog niet over van zelfvertrouwen. Deze zege moet de eerste stap zijn naar herstel. Zondag zullen we er tegen Borussia Dortmund opnieuw moeten staan", blikte de oud-speler van Vitesse hoopvol vooruit.

Verhaegh sprak van een fortuinlijke zege. "Zo realistisch moet je zijn. Dankzij een geweldige vrije trap en een aantal fantastische reddingen van onze keeper hebben we gewonnen. We hebben AZ te veel laten voetballen. Maar het zal mij eigenlijk worst wezen hoe we hebben gewonnen. We hebben drie punten gepakt en in deze fase is dat een prima opsteker voor de ploeg. Een beetje geluk hadden we juist nu heel hard nodig."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner