20.10.2015 16:52

Pellegrini looft Bony: "Een sleutelspeler"

Met de afwezigheid van Sergio Agüero, vanwege een blessure, krijgt Wilfried Bony meer speelminuten dan voorheen. Toch is trainer Manuel Pellegrini van mening dat ook wanneer de Argentijn fit is, Bony voldoende speelminuten zal krijgen.

"Bony kan mét en zonder Agüero spelen. Diens absentie is niet noodzakelijk voor zijn speeltijd. Hij is een sleutelspeler in onze selectie", zegt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Sevilla FC. De Chileense trainer laat weten opnieuw een basisplaats in te ruimen voor de oud-Vitesse speler. Het afgelopen weekend was hij tweemaal trefzeker tegen AFC Bournemouth (5-1 winst).

Pellegrini heeft sowieso weinig te klagen over zijn aanvallers. Raheem Sterling was in hetzelfde duel driemaal trefzeker. Sergio Agüero hoort bij de laatste 23 genomineerden die kans maken op het winnen van de Ballon d'Or. "Het is niet verrassend dat hij genomineerd is, het is eerder een verrassing dat hij hier in het verleden niets gewonnen heeft", zo is de mening van Pellegrini.

De Chileense trainer kan zijn aanvallers in topvorm goed gebruiken. Deze week speelt hij tegen Sevilla voor de Champions League, terwijl dit weekend de derby tegen Manchester United alweer op het programma staat. Pellegrini bekijkt het wedstrijd voor wedstrijd. "Er zitten genoeg dagen tussen om te herstellen. We praten nu alleen over Sevilla en niet over de reis van United. We moeten thuis drie punten pakken om ons te kunnen kwalificeren voor de volgende ronde in de Champions League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner