17.10.2015 11:53

El Ghazi dankbaar voor zijn Oranje-debuut

Anwar El Ghazi scoort tegen SBV Excelsior alweer zijn zevende doelpunt van het Eredivisie-seizoen en daarmee is El Ghazi topscorer van de competitie. (20-09-2015)
Anwar El Ghazi scoort tegen SBV Excelsior alweer zijn zevende doelpunt van het Eredivisie-seizoen en daarmee is El Ghazi topscorer van de competitie. (20-09-2015)

Anwar El Ghazi is dankbaar dat hij zijn debuut voor het Nederlands elftal heeft mogen maken. Toch zegt de speler dat hij niet zal veranderen door zijn vernieuwde status.

Tegen Kazachstan en Tsjechië stond El Ghazi tot twee keer toe in de basis van Oranje. "Ik had niet op speeltijd gerekend en zeker niet verwacht dat ik meteen in de basis zou staan", aldus de buitenspeler op de website van Ajax. "Het is heel mooi dat ik dit op mijn twintigste al mag meemaken. Echt een eer. Ik speelde nu met jongens die ik van vroeger van televisie kende."

El Ghazi speelde twee belangrijke wedstrijden mee. Het moest winnen van Kazachstan en Tsjechië om uitzicht te houden op het EK. Dat lukte niet en Oranje is daardoor afwezig voor het eindtoernooi. "De druk was hoog, want er werd veel over gesproken. Natuurlijk is de uitschakeling pijnlijk. Nederland hoort in mijn ogen bij de beste tien landen van de wereld en moet ieder groot toernooi van de partij zijn. Het is niet meteen een ramp, maar dat we er volgend jaar niet bij zijn, is wel heel vervelend."

De aanvaller keert nu terug als A-international bij Ajax, maar de speler zegt dat er eigenlijk weinig is veranderd voor hem. "Ik ben nog steeds dezelfde Anwar. Het enige wat ik moet doen is presteren en mijn voeten laten spreken. Ik wil lekker voetballen en laten zien wat ik kan. Als het iets minder gaat, dan is dat maar zo. Ik ga mezelf geen druk opleggen. Het gaat nu eenmaal met ups en downs in de voetballerij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner